Een middag met Trees van Montfoort, auteur van het boek “Groene Theologie”. Een middag met Trees van Montfoort, auteur van het boek “Groene Theologie”.

Een middag met Trees van Montfoort, auteur van het boek “Groene Theologie”.

Op 17 september 2022, van 14 uur tot 16 uur, zal Trees van Montfoort onze gast zijn in de Opstandingskerk. Ds. Trees van Montfoort schreef het boek “Groene Theologie”, een boek dat wij afgelopen jaar  in een groepje besproken hebben. In de nieuwsbrief zowel als in de Leidraad is daarvan verslag gedaan.
Wij nodigen u allen uit om haar visie  op Klimaat en Duurzaamheid, Theologie en Schepping, God en natuur met elkaar te bespreken. Wat betekent gerechtigheid voor de natuur, voor de mens, voor de samenleving? Heeft leven op aarde überhaupt nog toekomst, en hoe dan?

Wij hopen velen te kunnen begroeten op zaterdagmiddag  17 september.

Atie de Vos, devosatie@gmail.com, 0683393397

50-min groep 50-min groep

50- groep
Geen 50+ , maar een 50- groep, voor jonge mensen in de kerk. Een enthousiast groepje twintigers en dertigers komt zo ongeveer eens in de 6 weken bij elkaar bij één van de leden thuis om elkaar te ontmoeten en samen de diepte in te duiken aan de hand van een thema, of een Bijbeltekst. Afgelopen jaar hebben we de Filippenzen brief van Paulus samen gelezen. Komend seizoen kiezen we samen weer een nieuwe rode draad. Wees welkom! Opgave bij ds. Sietske Blok, dssietskeblok@gmail.com, 06-19532015.

Kennismaken met de geestelijke weg Kennismaken met de geestelijke weg

Vanaf september 2022:
Kennismaken met de geestelijke weg

Hoe kom ik dichter bij God of de Bron van het leven? Hoe leef ik meer in balans? Vele mensen voor ons zijn in hun leven hiernaar op zoek gegaan. In de joods-christelijke traditie zijn mensen deze weg gegaan. Ze hebben geschreven over wat hen hielp en wat hun valkuilen waren. Eén van hen was Etty Hillesum, een ander was Titus Brandsma.
In de kring maken we kennis met de vijf stappen op de geestelijke weg die zij onderscheiden en we voegen er een eigentijdse zesde stap aan toe.
We werken met de brochure ‘Afstemmen op de Eeuwige’ van Corinne Groenendijk waarin teksten en beelden uit de traditie ons de weg wijzen. Teksten van Etty Hillesum komen elke bijeenkomst terug, evenals teksten uit de Bijbel.
Je zult merken dat ze je meer open maken om de Eeuwige en zijn weg met jou op het spoor te komen.
Stilte en meditatie hebben een plek op de avonden.

We zullen dinsdag 13 september 20:00 starten met deze groep, graag opgave bij dssietskeblok@gmail.com, 06-19532015. Later instromen is ook mogelijk. Deze cursus beslaat 7 bijeenkomsten. We komen één keer in de maand bij elkaar. Wat we vragen is het ‘commitment’ om de genoemde bijeenkomsten bij te wonen en de wens om samen met anderen te zoeken naar je eigen (geestelijke) weg.
De brochure 'Afstemmen op de Eeuwige' kunt u aan het begin van de cursus bij ons kopen voor 7,50 euro.
Deze cursus wordt begeleid door Marjan de Kwaasteniet en ds. Sietske Blok en vindt plaats in de Opstandingskerk, Cobbenhagenlaan 8 in Tilburg.

De avonden staan gepland voor:
13 september 2022
18 oktober 2022
15 november 2022
13 december 2022
10 januari 2023
7 februari 2023
7 maart 2023

Koffie ochtend: koffie met een goed gesprek Koffie ochtend: koffie met een goed gesprek
Iedere woensdagochtend is de kerk open.
Van 10.00 - 11.30u is iedereen welkom voor een kopje koffie en gaan we in gesprek met elkaar.
1x per maand is ds. Sietske aanwezig: zij stelt steeds een ander thema aan de orde:
-woensdag 20 juli
-augustus niet (i.v.m. vakantie)
-woensdag 21 september
-woensdag 19 oktober
-woensdag 16 november
-woensdag 21 december

datum en tijdstip 09-10-2022 om 09:30

datum en tijdstip 16-10-2022 om 09:30

datum en tijdstip 23-10-2022 om 09:30

datum en tijdstip 30-10-2022 om 09:30

klik hier voor de Nieuwsbrief van zondag 2 oktober 2022