PKN
Protestantse Gemeente te Tilburg en omstreken
 
Wij zijn een Groene Kerk

Wij zijn een Groene Kerk
De kerkenraad van de protestantse gemeente Tilburg e.o. heeft besloten zich aan te sluiten bij het landelijke oecumenisch netwerk Groenekerken.nl.
Dit netwerk wordt gecoördineerd vanuit de landelijke PKN. De doelstelling van het netwerk is om kerken te stimuleren te verduurzamen en groener te worden; voor meer informatie zie www.groenekerken.nl
Groene kerken hebben allemaal hun eigen specifieke eigenschappen en kenmerken. Het zijn plekken waar mensen samen aan de slag gaan om meer en meer te verduurzamen als geloofsgemeenschap en als individu. Zij doen dat uit zorg voor de aarde, zorg voor Gods schepping, waarvan ook wij mensen deel uit maken. De protestantse kerk van Tilburg eo heeft kunnen aangeven dat zij al op heel wat terreinen werkt aan zorg voor de aarde. Zo is de kerk al heel goed geïsoleerd, zijn we zuinig met water en energie, levert  Greenchoice onze energie en we gebruiken geen plastic servies of roerstaafjes. Door deelname aan het groene kerken netwerk verbinden wij ons aan de belofte ieder jaar een nieuwe stap te zetten op een of meer van de volgende terreinen: Geloof en inspiratie, energie en klimaat, schepping en natuur, bewust inkopen, beleid en aanpak en omgaan met geld.
Omdat we geloven in de kracht van Samen, hebben we over verder Verduurzamen eveneens afspraken gemaakt met de kerkenraden van Oisterwijk en Hilvarenbeek. We hebben afgesproken dat we het komend jaar alle drie groene kerk zullen worden en dat we tips uitwisselen en samenwerken waar we kunnen.
In Tilburg zijn we een groepje gestart genaamd Verduursamen. In deze groep helpen we elkaar verder om te verduurzamen, groener te leven, in de kerk, thuis, in de familie en vriendenkring, enz. We wisselen ervaringen en ideeen uit, en we werken plannen uit om onze kerkgemeenschap meer en meer groen te maken. In het nieuwe jaar 2023 zullen we starten met een kring Verduursamen met Franciscus, naar een groene en geïnspireerde levensstijl.
Duurzaamheid is een zaak voor de hele gemeente, ten behoeve van een gezonde toekomst en een eerlijke wereld voor iedereen, gesteund door onze God die altijd aanwezig is en in leven houdt.
Atie de Vos
terug
 
 
 

zondagdienst
datum en tijdstip 26-05-2024 om 09:30
meer details

zondagdienst, Carrouseldienst
datum en tijdstip 02-06-2024 om 09:30
Met medewerking van het tienerkoor GoTiKo uit Goirlemeer details

zondagdienst, Carrouseldienst
datum en tijdstip 09-06-2024 om 09:30
meer details

zondagdienst, viering H. Avondmaal
datum en tijdstip 16-06-2024 om 09:30
meer details

 
nieuwsbrief

klik hier voor de Nieuwsbrief van zondag 26 mei 2024
 
 
Opstandingskerk

Prof. Cobbenhagenlaan 8, hoek Waringinstraat
5037 DC Tilburg
013 4671763
e-mail: info@pkn-tilburg.nl

route, klik hier
 
Wij zijn een Groene Kerk

meer
 
Facebook en Instagram
Onze gemeente is ook te vinden op Facebook en Instagram:

Facebook: PKN Tilburg
Instagram: pkn_tilburg
 
 
Wij de kerk

  meer
 
Privacyverklaring Prot. Gemeente te Tilburg e.o.
Privacyverklaring juni 2018.pdf
 
collectebonnen bestellen?
Informatie over het bestellen van collectebonnen vindt u bij 'Over ons' en vervolgens 'college van kerkrentmeesters'.
 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.