Adventskalender 2022 Adventskalender 2022

Welkom bij de Protestantse Gemeente Tilburg en omstreken!

Iedere zondag is er om 9.30 uur een kerkdienst. U kunt de dienst vanuit de Opstandingskerk normaliter ook online bijwonen via ons eigen YouTube-kanaal, door met de linkermuisknop op de tekst deze link te klikken.

Lukt het niet om de dienst te bekijken, of snapt u niet helemaal hoe YouTube werkt? Klik met de linkermuisknop op de tekst klik hier voor een uitgebreide instructie.

Wij zijn een levendige en veelkleurige protestantse gemeente in Tilburg.

Iedereen is van harte welkom!

Ons kerkgebouw, de Opstandingskerk, staat aan de Cobbenhagenlaan 8 (hoek Waringinstraat), 5037 DC Tilburg.

Beleidsplan 2022-2026 is beschikbaar Beleidsplan 2022-2026 is beschikbaar
klik hier voor het beleidsplan 2022-2026

Beleidsplan 2022 – 2026 is gereed
Het nieuwe beleidsplan is klaar! Het boekje ligt komende zondag in de kerk, met op de omslag de fraaie paaskaars 2021, waarop afgebeeld de (inmiddels) 8 werken van barmhartigheid.
Voordat de vacature voor een nieuwe predikant (na het vertrek van ds Ruth Jellema) werd opengesteld, is gemeentebreed nagedacht over ‘hoe willen wij kerk zijn in 2030’. De daar besproken richtlijnen voor het beleid in de komende jaren en onze missie als gemeente zijn verweven in dit beleidsplan.

Het beleidsplan ligt in de kerk, ter inzage of om mee te nemen. Ook is het (papieren) beleidsplan op aanvraag en ook online beschikbaar op de website van onze kerk.
Wij hopen dat het beleidsplan een goede basis en inspiratie biedt om samen gemeente en kerk van Christus te zijn.
Abje van Andel
ds Sietske Blok

Bij de viering van zondag 27 november 2022 Bij de viering van zondag 27 november 2022

Liturgie voor zondag 27 november 2022, aanvang 9.30 uur.
1e adventszondag

Voorganger: ds. Sietske Blok
Ambtsdrager(s): Hans van der Leun en Jeanne Geleijns
Muziek: Wouter van der Meiden, op orgel

klik hier voor de liturgie van deze viering

klik hier voor de adventswerkbladen voor de kinderen

klik hier voor het doeboek voor de kinderen

Collecten:
1.Diaconie: via NL02 INGB 0003 4444 54 (DIAKONALE RAAD VD PROT GEMEENTE TILBURG EN GOIRLE o.v.v. collecte zondag 27 november 2022).
Toelichting: Deze collecte is bestemd voor Kerk in Actie in Colombia.
''Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. In Bogotá zet een stichting zich in voor kinderen en jongeren in een achterstandswijk vol criminaliteit. De medewerkers bieden hen een veilige plek en een toekomst. De kinderen leren samenwerken, conflicten oplossen, krijgen begeleiding om schooluitval te voorkomen en leren wat hun rechten zijn.
Het centrum is voor honderd kinderen en jongeren een veilige haven temidden van een omgeving vol armoede, geweld en (drugs)criminaliteit. Kinderen leren prachtige producten van papier maken (filigraan) en leren groenten verbouwen in de moestuin op het dakterras van het gebouw. Ieder jaar kunnen 45 jongeren een koksopleiding van een half jaar volgen, waarin ze leren koken met gezonde Colombiaanse producten. Ook tienermoeders vinden hier hun plek. De medewerkers onderhouden contact met ouders, verzorgers en leraren van de kinderen.''

2.Kerk: via NL35 INGB 0001 0806 49 (PROTESTANTSE GEMEENTE TE TILBURG EO o.v.v. collecte kerk)

Energiebesparende maatregelen in de Opstandingskerk Energiebesparende maatregelen in de Opstandingskerk

Vermindering energieverbruik in de Opstandingskerk
De kosten van energieverbruik rijzen dit jaar de pan uit, reden voor het CvK om het energieverbruik extra kritisch onder de loep te nemen. In een overzicht kunt u lezen hoe het gas- en stroomverbruik in ons kerkgebouw zo veel mogelijk verminderd kan worden.
Klik hier voor het overzicht.

Iedereen kan bijdragen aan de besparing van het energieverbruik. Dit begint echter met bewustwording. Bespreek daarom bovenstaande punten bij het plannen van bijeenkomsten en voor de bijeenkomst begint. Een minimale inzet levert zo een maximale winst!

Namens het College van Kerkrentmeesters,
Annelies van Wijk

Oudere diensten terugkijken Oudere diensten terugkijken

Wilt u een oudere dienst terugkijken? Dat kan op ons Youtube-kanaal! Klik hiervoor op deze link.

Hier kunt u overigens ook altijd direct de kerkdienst volgen op het moment dat deze live wordt uitgezonden. Let op: op zondag na de dienst staat de dienst van die dag na afloop niet direct in het overzicht op ons kanaal. Dit komt omdat Youtube dit soort wijzigingen altijd rond middernacht pas verwerkt.

Wilt u toch al op dezelfde dag, maar wel na afloop van de dienst, de dienst van die zondag terugkijken? Gebruik dan op de Youtube-website de zoekbalk om naar 'Opstandingskerk Tilburg' te zoeken. De opname van de dienst van vandaag is een van de eerste zoekresultaten.

Pioniersplek Vita Tilburg

In de kerkdienst van zondag 3 april 2022 vierden we de start van de pioniersplek Vita Tilburg en gaven we aan het pioniersteam de zegen mee voor het realiseren en tot bloei brengen van Vita Tilburg, in verbondenheid met onze kerk en de Ontmoetingskerk.

Voor meer informatie over Vita Tilburg: zie tabblad Pioniersplek Vita Tilburg.
Vita Tilburg heeft ook een website: www.vitatilburg.nl

privacyverklaring inzake bezoeken website privacyverklaring inzake bezoeken website

zondagdienst, 2e Advent
datum en tijdstip 04-12-2022 om 09:30