PKN
Protestantse Gemeente te Tilburg en omstreken
 
Aanvangstijd erediensten blíjft 9.30 uur Aanvangstijd erediensten blíjft 9.30 uur

Uit de kerkenraadsvergadering van 16 juni 2014:
 
Besluitvorming aanvangstijd zondagse diensten
 
Ter voorbereiding van het besluit in de kerkenraad, had het moderamen in een bijlage alle informatie op een rijtje gezet. Ook was het concept-verslag van het Gemeenteberaad van 19 mei jl. meegestuurd.
Na een uitgebreide discussie, besluit de kerkenraad om het voorstel van het moderamen –zoals hieronder verwoord- over te nemen. Dit betekent dat de aanvangstijd van de zondagse erediensten 9.30 uur blijft. De belangrijkste motivatie om het voorstel van 9.45 uur terug te nemen was dat de kerkenraad te weinig steun heeft gekregen voor dat voorstel.
 
Voorstel moderamen:
Het moderamen stelt voor om het kerkenraadsbesluit van 16 april 2014 (aanvangstijd verzetten naar 9.45 uur) terug te nemen en om voorts te besluiten dat de aanvangstijd van de erediensten definitief wordt vastgesteld op 9.30 uur. Het voorstel wordt als volgt onderbouwd:
-Bij de peiling op het Gemeenteberaad van 19 mei jl. gaf een duidelijke meerderheid aan te kiezen voor de aanvangstijd van 9.30 uur.
-Op de handreiking die door de kerkenraad aan de gemeente is gedaan in het in april geformuleerde besluit zijn slechts 3 positieve reacties gekomen. Vanuit ‘de wandelgangen’ waren de meeste reacties ook positief maar die mensen ontbraken op het Gemeenteberaad. De opkomst van gemeenteleden bij het Gemeenteberaad was overigens laag (34 personen).
-Na de peiling in het Gemeenteberaad maakt de kerkenraad een andere afweging en laat de tegenargumenten bij de tijd van 9.45 uur zwaarder wegen. Het voordeel van een aanvangstijd van 9.30 uur is een rustiger moment van koffie drinken en elkaar ontmoeten.
-Het blijft voor de kerkenraad een pijnpunt dat dit besluit door aantal gemeenteleden als een teleurstelling wordt ervaren. Met name de bezwaren van beperkt openbaar vervoer en de bezwaren van oudere gemeenteleden blijven staan. We moeten proberen om op individuele basis oplossingen voor deze mensen te zoeken.
 
 
 
terug
 
 
 

zondagdienst, 2e Advent
datum en tijdstip 04-12-2022 om 09:30
meer details

zondagdienst, 3e Advent
datum en tijdstip 11-12-2022 om 09:30
meer details

zondagdienst, 4e Advent
datum en tijdstip 18-12-2022 om 09:30
meer details

 
nieuwsbrief

klik hier voor de Nieuwsbrief van zondag 27 november 2022
 
 
Wij zijn een Groene Kerk

meer
 
Facebook en Instagram
Onze gemeente is ook te vinden op Facebook en Instagram:

Facebook: PKN Tilburg
Instagram: pkn_tilburg
 
 
Wij de kerk

  meer
 
Privacyverklaring Prot. Gemeente te Tilburg e.o.
Privacyverklaring juni 2018.pdf
 
collectebonnen bestellen?
Informatie over het bestellen van collectebonnen vindt u bij 'Over ons' en vervolgens 'college van kerkrentmeesters'.
 
Opstandingskerk

Prof. Cobbenhagenlaan 8, hoek Waringinstraat
5037 DC Tilburg
013 4671763
e-mail: info@pkn-tilburg.nl

route, klik hier
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.