WELKOM WELKOM

Welkom bij de Protestantse Gemeente Tilburg en omstreken.

Wij zijn een levendige en veelkleurige protestantse gemeente in Tilburg.

Iedere zondag is er een kerkdienst om 09.30u. Voor de kleintjes is er oppas aanwezig, er is kindernevendienst, ook voor de tieners.

Iedereen is van harte welkom (tot een max. van 30 personen)! Helaas kunnen we voorlopig nog geen koffie met elkaar drinken na de diensten. Dit in verband met de corona-maatregelen.

Tevens is de viering ook live - en naderhand - te volgen via ons Youtube-kanaal.
Voor de coronavieringen van de afgelopen maanden, zie www.coronaviering.nl/live

Ons kerkgebouw, de Opstandingskerk, staat aan de Cobbenhagenlaan 8 (hoek Waringinstraat), 5037 DC Tilburg.

WELKOM OP ZONDAG 29 NOVEMBERU KUNT DE VIERING BEKIJKEN DOOR OP DEZE LINK TE KLIKKEN!

Bij de viering van zondag 29 november 2020 Bij de viering van zondag 29 november 2020

Liturgie voor zondag 29 november 2020: dienst met vierende gemeenteleden in de Opstandingskerk en thuis via onlineverbinding

Voorganger: ds. Axel Rooze
Muziek: Wouter van der Meiden, vleugel
Zang: Toos Wisselink, Gerard van Alewijk en Jessica & Serge Hagoort verzorgen vanuit onze gemeente de voorzang.

klik hier voor de liturgie van zondag 29 november 2020

Advent- en kersttijd 2020 voor de kinderen Advent- en kersttijd 2020 voor de kinderen

Kindernevendienst in de weken voor Kerst:

Dicht bij het licht

Dit jaar gaat het in de weken voor Kerst over ‘Dicht bij het licht’. Elke zondag lezen we een tekst over het licht. Vandaag lezen we uit Johannes 8:

Johannes 8:12-19    Jezus vertelt over zichzelf

Later sprak Jezus opnieuw tegen de mensen. Hij zei: ‘Ik ben het licht voor de wereld. Als je mij volgt, leef je niet meer in het donker. Dan hoor je bij het licht dat leven geeft.’ De farizeeën zeiden tegen hem: ‘U zegt dat over uzelf. Maar waarom zou dat waar zijn?’ Jezus antwoordde: ‘Ik zeg dat inderdaad over mijzelf. En toch is het waar. Want ik weet waar ik vandaan kom en waar ik naartoe zal gaan. Maar jullie weten dat niet. Jullie veroordelen mij, omdat jullie denken als aardse mensen. Maar ik veroordeel niemand. En als ik oordeel, is mijn oordeel juist. Want ik oordeel samen met de Vader die mij gestuurd heeft. In jullie eigen wet staat dat een verklaring van twee getuigen geldig is. Dus wat ik zeg, is waar. Want ik zeg het, en de Vader die mij gestuurd heeft, zegt het ook.’ De farizeeën vroegen: ‘Waar is uw vader dan?’ Jezus zei: ‘Jullie kennen mij niet en jullie kennen mijn Vader niet. Want als jullie mij zouden kennen, dan zouden jullie ook mijn Vader kennen.’

Jezus is bij het Loofhuttenfeest in Jeruzalem. Het feest waarbij de Israëlieten vieren hoe God als een licht voor hen uit ging tijdens de reis door de woestijn (dat lees je in Exodus 13:21-22). Jezus laat tijdens het feest steeds merken dat Hij bij God hoort en dat Hij door God naar de wereld gestuurd is – en dat vieren we over een paar weken ook met Kerst.

• Voor de kinderen van 4-8 jaar Licht licht; Jezus is het licht voor de wereld.

De kinderen maken van deze tekst een lichtgekleurde handlettering.
Wat heb je nodig?
    • het werkblad. Klik hier voor het werkblad
    •  kleurpotloden met alleen lichte kleuren
Aan de slag: - De kinderen kleuren het werkblad met alleen lichte kleuren

• Voor de kinderen van 8-12 jaar: Jezus vertelt ook over zichzelf:

Hij wil dat mensen Hem beter leren kennen. Jezus zegt zeven keer in het evangelie volgens Johannes: ‘Ik ben…’ - De kinderen zoeken op welke zeven dingen Jezus over zichzelf zegt.

Zie werkblad. Klik hier voor het werkblad.
Maak daarna een schilderij van het beeld van Jezus dat jij het mooiste vind!

Expeditie Lichtspoor

Ga aan de slag met de expeditie kaart die je hebt ontvangen. Kijk voor tekst en uitleg in de ouderbrief (zie link hieronder). Als je wilt meedoen en je hebt nog geen expeditiekaart, stuur dan een mailtje naar scriba@pkn-tilburg.nl.
Vermeld je naam en adres in de mail en dan sturen we de expeditie kaart zo spoedig mogelijk naar je toe.

klik hier voor de ouderbrief

privacyverklaring inzake bezoeken website privacyverklaring inzake bezoeken website

klik hier voor de Nieuwsbrief van 29 november 2020