WELKOM WELKOM

Welkom bij de Protestantse Gemeente Tilburg en omstreken.

Wij zijn een levendige en veelkleurige protestantse gemeente in Tilburg.

Iedere zondag is er een kerkdienst om 09.30u. Voor de kleintjes is er oppas aanwezig, er is kindernevendienst en Brug voor de tieners.

Ook drinken we iedere zondag koffie/thee na de dienst. Iedereen is van harte welkom!

Ons kerkgebouw, de Opstandingskerk, staat aan de Cobbenhagenlaan 8 (hoek Waringinstraat), 5037 DC Tilburg.

Koorinspiratiedag in Opstandingskerk Koorinspiratiedag in Opstandingskerk

Uitnodiging aan zangers en geïnteresseerden kerkmuziek: 5 oktober 2019 koorinspiratiedag Tilburg

In het zomernummer van Kerkblad samenwerkende gemeenten Hilvarenbeek, Oisterwijk en Tilburg heeft Adrie Weening een verslag geschreven over de koorinspiratiedag die Ineke van Loon, samen met Stichting Zin in Zingen, op 25 mei jl. in de gemeente Hilvarenbeek heeft georganiseerd. Naar aanleiding van de eerste koorinspiratiedag die vorig jaar op 2 juni in de Opstandingskerk heeft plaatsgevonden, was zij enthousiast geraakt om een koorinspiratiedag in haar eigen gemeente te organiseren. Deze inspiratiedag was vooral gericht op koren en geïnteresseerden in kerkmuziek uit de gemeente Hilvarenbeek.

Stichting Zin in Zingen organiseert voor koorzangers en andere geïnteresseerden in kerkmuziek dit jaar ook weer een koorinspiratiedag in de Opstandingskerk. Deze vindt plaats op zaterdag 5 oktober 2019. De dag begint om 10.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur) en eindigt om 16.15 uur. Het dagprogramma bestaat uit twee onderdelen waarbij in de ochtend workshops worden gegeven en in de middag het samen zingen van liederen rond het thema hoop centraal staat. Het is mogelijk om aan de gehele dag deel te nemen of een keuze te maken tussen het ochtendprogramma, middagprogramma en de vespers.
Ochtendprogramma (10.30 – 12.30 uur)
De volgende workshops worden aangeboden:
  1. “stemvorming/stemgebruik in groepsverband” o.l.v. Peggy Hegeman (vocal coach, dirigent)
  2. “creatief met eenstemmigheid” o.l.v. Martin Hoondert (musicoloog, kerkmusicus)
  3. “samenwerking tussen koren en inzet projectzangers” (met het oog op fuserende parochies en gemeenten) o.l.v. deskundigen (zij hebben fusies van koren begeleid)
Lunchpauze (12.30 – 13.30 uur, zelf brood meenemen)
Ruimte voor informele ontmoeting en uitwisseling ervaringen.

Middagprogramma (13.30 – 16.15 uur)
De samenzang wordt geleid door Evert van Merode (musicus, componist) en Arjan van Baest (dirigent / componist). Zij geven een toelichting bij de liederen en studeren ze met alle aanwezigen in.
Speciaal voor deze koorinspiratiedag hebben Simone Snakenborg (tekstschrijver / voorganger) en Evert van Merode “Lied van hoop” geschreven. Deze driestemmige compositie voor koor en samenzang zal Evert samen met alle aanwezigen instuderen. Als afsluiting van de dag wordt om 16.00 uur een korte vespers gehouden waarin de ingestudeerde liederen zijn opgenomen.
Inschrijven (liefst voor 13 september), bijdrage workshops, collecte zangmiddag
Mailen naar:
Via website:  http://koorinspiratiedag.nl/contact.html
Per post: Secretariaat Zin in Zingen, Amarantstraat 26, 5044 RK  Tilburg

Het gehele ochtendprogramma, waarbij aan twee verschillende workshops kan worden deelgenomen, kost tijdens voorinschrijving € 5,00 p.p. (afrekenen op de dag zelf is € 7,50 p.p.). Voor deelname aan het middagprogramma wordt aan het einde van de dag een collecte gehouden.
Wij hopen elkaar op 5 oktober 2019 te ontmoeten!

Namens Stichting Zin in Zingen, Helga Janssens-Baan
Bekijk ook eens onze website http://www.koorinspiratiedag.nl/

privacyverklaring inzake bezoeken website privacyverklaring inzake bezoeken website

oecumenische viering Mariakerk