PKN
Protestantse Gemeente te Tilburg en omstreken
 
Geen zang meer in de kerkdiensten Geen zang meer in de kerkdiensten

Bericht van de kerkenraad: Geen zang meer in de kerkdiensten
Tot onze grote teleurstelling hebben we deze week moeten besluiten voorlopig helemaal niet meer te zingen in de vieringen, ook niet door voorzangers. Aanleiding hiervoor is het dringende advies van de landelijke kerk.
De volgende overwegingen vormen de basis voor dit advies: Het moderamen (van de landelijke kerk, OG) adviseert gemeenten met klem in ieder geval de komende vier zondagen, dus t/m 7 februari 2021, tijdens de kerkdienst in het geheel niet te zingen. Dus ook niet met een klein aantal personen, zoals in het vorige advies nog als mogelijkheid werd genoemd. De Britse variant van het coronavirus blijkt extreem besmettelijk te zijn. Volledig vertrouwen op afstand houden en ventilatie is té risicovol, aldus het moderamen. Dat advies geldt ook voor het opnemen van liederen in een doordeweekse setting, met een klein aantal mensen. Dan zijn de risico’s namelijk net zo aanwezig.

Ds. Marco Batenburg, preses generale synode: “Ik realiseer me heel goed dat deze boodschap bij velen hard aankomt. Ook in het moderamen ervaren we pijn bij dit advies. Samenzang was al veel langer niet mogelijk, maar dat in diensten nu helemaal niet meer kan worden gezongen is echt heel verdrietig. Met elkaar verlangen wij intens naar het moment dat we als gemeente weer kunnen samenkomen. Tegelijkertijd geloven we dat deze omstandigheden voor God geen belemmering zijn om door te gaan met Zijn werk in ons leven, in de kerk en in de wereld. Laten we ons daaraan vasthouden, en elkaar aansporen om het van Hem te blijven verwachten.”
Als kernteam vinden wij dit erg verdrietig, ook met het oog op de komende bijzondere vieringen: de belijdenisdienst en de afscheidsdienst. Maar we roeien met de riemen die we hebben. We houden moed en proberen er met al onze creativiteit weer mooie vieringen van te maken.

Houd moed heb lief

Namens de kerkenraad,
ABJE VAN ANDEL, voorzitter
ds. OTTO GREVINK

 
 
WELKOM WELKOM

Welkom bij de Protestantse Gemeente Tilburg en omstreken.

WELKOM OP ZONDAG 17 JANUARIU KUNT DE VIERING BEKIJKEN DOOR OP DEZE LINK TE KLIKKEN!


UITVAART BART HEINEN: klik hier voor de livestream.
De dankdienst voor zijn leven vond plaats op vrijdag 18 december om 13.00u.

UITVAART ANNETTE VAN STAALDUINEN - VAN DEN BERG: klik hier voor de livestream. De dankdienst voor haar leven vond plaats op woensdag 9 december om 10.30u.

 

Wij zijn een levendige en veelkleurige protestantse gemeente in Tilburg.

Iedere zondag is er een kerkdienst om 09.30u. Voor de kleintjes is er oppas aanwezig, er is kindernevendienst, ook voor de tieners.

Iedereen is van harte welkom (tot een max. van 30 personen)! Helaas kunnen we voorlopig nog geen koffie met elkaar drinken na de diensten. Dit in verband met de corona-maatregelen.
Vanaf 20 december 2020 zijn onze diensten -tot nader order- alleen online te volgen.

De viering is live - en naderhand - te volgen via ons Youtube-kanaal.
Voor de coronavieringen van de afgelopen maanden, zie www.coronaviering.nl/live

Ons kerkgebouw, de Opstandingskerk, staat aan de Cobbenhagenlaan 8 (hoek Waringinstraat), 5037 DC Tilburg.
 

lees meer »
 
Bij de viering van zondag 24 januari 2021 Bij de viering van zondag 24 januari 2021

Liturgie voor zondag 24 januari 2021: alleen thuis te volgen via onlineverbinding.
Vanmorgen doen Marijn Romeijn, Naomi Kollen en Annette Heinerman belijdenis
.

Voorganger: ds. Otto Grevink
Pianist: Maarten van den Hoven

Collecten: de 1e collecte is voor de diaconie en de 2e collecte is voor het bekostigen van de online vieringen. De 3e collecte is bestemd voor het afscheidscadeau voor ds. Otto Grevink.
U kunt gebruik maken van onderstaande betaallinks
  1. Diaconie, via de betaallink (iDeal), of via IBAN NL02 INGB 0003 4444 54 (DIAKONALE RAAD VD PROT GEMEENTE TILBURG EN GOIRLE o.v.v. diaconale collecte 24 januari) 
  2. Vieringen: via de betaallink (iDeal), of via IBAN NL54 INGB 0003 7000 83 (PROTESTANTSE GEMEENTE TE TILBURG EO o.v.v. vieringen)
  3. De gemeente wil ds. Otto Grevink bij zijn afscheid een cadeau aanbieden. Wij willen zoals gebruikelijk daarvoor een inzameling houden. U kunt uw bijdrage overmaken op rekening NL61 INGB 0004 9747 31 t.n.v. Protestantse Gemeente Tilburg e.o. o.v.v. cadeau Otto Grevink of via de betaallink Betaallink cadeau (iDeal)

klik hier voor de liturgie van de viering van zondag 24 januari 2021
 
privacyverklaring inzake bezoeken website privacyverklaring inzake bezoeken website
http://www.pkn-tilburg.nl/privacyverklaring.aspx 
 
 
 
nieuwsbrief

klik hier voor de Nieuwsbrief van zondag 24 januari 2021
 
 
Wij de kerk

  meer
 
Privacyverklaring Prot. Gemeente te Tilburg e.o.
Privacyverklaring juni 2018.pdf
 
collectebonnen bestellen?
Informatie over het bestellen van collectebonnen vindt u bij 'Over ons' en vervolgens 'college van kerkrentmeesters'.
 
Opstandingskerk

Prof. Cobbenhagenlaan 8, hoek Waringinstraat
5037 DC Tilburg
013 4671763
e-mail: info@pkn-tilburg.nl

route, klik hier
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.