WELKOM WELKOM

Welkom bij de Protestantse Gemeente Tilburg en omstreken.

Wij zijn een levendige en veelkleurige protestantse gemeente in Tilburg.

Iedere zondag is er een kerkdienst om 09.30u. Voor de kleintjes is er oppas aanwezig, er is kindernevendienst, ook voor de tieners.

Ook drinken we iedere zondag koffie/thee na de dienst. Iedereen is van harte welkom!

DOOR DE CORONACRISIS VINDEN ER VOORLOPIG GEEN VIERINGEN IN DE KERK PLAATS. WEL KUNT U ELKE ZONDAG EEN ONLINE VIERING VOLGEN. DEZE BEGINT OP DE VERTROUWDE TIJD VAN 9.30 UUR.
Zie www.coronaviering.nl/live

Ons kerkgebouw, de Opstandingskerk, staat aan de Cobbenhagenlaan 8 (hoek Waringinstraat), 5037 DC Tilburg.

Bij de viering van zondag 31 mei 2020, Pinksteren Bij de viering van zondag 31 mei 2020, Pinksteren

Liturgie bij de kerkdienst van zondag 31 mei 2020 (live te zien via www.coronaviering.nl/live om 9.30u)
Whatsapp-nummer voor gebeden en betaallinks: 06-1270 5929

Liturgie Pinksteren
Intro
Lied: ‘’t Is feest vandaag, ’t is Pinksterfeest’ (lied 683)
Bemoediging en groet
Lied: ‘Heer raak mij aan’ (lied 695: 1,2,3)
Lied: ‘Ze zit als een vogel’ (melodie lied 701, tekst Iona)
Dans: ‘Hoop’ (trailer)
Lezing: Handelingen 2: 1-18 (door gemeenteleden)
Lied: ‘Ik moet weggaan’ (filmpje)
Overweging
Lied: 'De wind steekt op' (mel.: God is getrouw, gez. 304)

1. De wind steekt op, de bomen buigen licht.
De vogels voelen zich al meer gedragen.
Zij leven vrij, in zingend evenwicht,
alsof ze weten wat de wind zal vragen.
Vertrouwen, dat gevleugeld zinsverband,
leeft uit Gods hand.

2. De wind steekt op, Gods adem vult het huis.
De mensen wagen zich weer aan verhalen
van wie hen draagt, van wie er aan het kruis
ons toekomst bracht en leerde ademhalen.
Geloven is een luisterend bestaan,
een samen gaan.

3. De wind steekt op, we steken nu van wal.
De zeilen vangen kracht voor op het water.
Wat ons op zee nog overvallen zal,
wij vissen tot de morgen, want hij staat er:
die ons met brood en vis heeft opgewacht.
Het is volbracht.

Gebeden, stil gebed, acclamatie: ‘Voorbedelied’
Onze Vader gesproken
Collecten

1. Zending (in Marokko), via betaallink (iDeal), of via IBAN NL02 INGB 0003 4444 54 (DIAKONALE RAAD VD PROT GEMEENTE TILBURG EN GOIRLE o.v.v. Kerk in Actie noodhulp)
2. Coronavieringen vanuit deze kerk: via de betaallink (iDeal), of via IBAN NL54 INGB 0003 7000 83 (PROTESTANTSE GEMEENTE TE TILBURG EO o.v.v. coronaviering)

Lied: ‘Geest van hierboven’ (lied 675)
Lied: ‘Overvloedig geef ik u’ (lied 428)

Betrokken bij de dienst zijn: Marijn Romeijn, Erik Bloklander en Vincent Bonis (techniek), Helga Janssens-Baan (piano), Jessica Hagoort (zang), Ad van den Nieuwenhuizen (dwarsfluit), Chris Meijer (trompet (op afstand)), Job van der Wal en Thessa Koops (dans (op afstand)), Gert van Staalduinen (ondertiteling (op afstand)), Rik de Jong (beheer Whatsapp (op afstand)), Truus Linkels (koster), Sandra Gaakeer (filmmontage (op afstand)), ds. Otto Grevink.

Dansclip tijdens de online-viering
Tijdens de pinksterviering vertonen we een korte dansclip van It’s Moving, speciaal gemaakt voor online-vieringen met Pinksteren. It’s moving is een duo dat bestaat uit Job van der Wal en Thessa Koops. Zij hebben de clip ‘Hoop’ gemaakt.
 ‘Hoop’ is gemaakt tijdens de coronacrisis. Om die reden is het een ‘anderhalve meter – dans’. Met ‘Hoop’ willen we laten zien dat, -in alle omstandigheden van het leven-, wij God kunnen prijzen.
God heeft ons niet als wezen achtergelaten, maar ons een Trooster gegeven. In de dans zie je hoe Job Thessa eraan herinnert dat God altijd bij haar is en dat zij Hem kan prijzen.
En als Hij dan terugkomt op de wolken, dan zal Hij Koning zijn, dat feest mogen we nú al vieren hier op aarde! Vieren jullie met ons mee?
Het stuk begint met de tekst uit Johannes 14 : 16- 18, waar Jezus zegt: Ik zal de Vader vragen om jullie een nieuwe helper te geven: de heilige Geest. Die zal voor altijd bij jullie zijn. Door hem zullen jullie de waarheid kennen. De mensen van deze wereld horen niet bij mij. Zij kunnen de heilige Geest niet krijgen. Want ze zien hem niet en ze kennen hem niet. Maar jullie kennen hem wel. Hij zal bij jullie blijven en in jullie zijn. Ik laat jullie niet alleen, maar ik kom terug om jullie die nieuwe helper te geven.
Een trailer, een voorproefje, kunt u zien via deze link.

Toelichting op de collecte voor Kerk in Actie: zending in Marokko
In Marokko is het niet toegestaan om christen te zijn, behalve voor niet-Marokkanen. Steeds meer migranten willen via de woestijn en Marokko Europa bereiken, maar stranden in dit Noord-Afrikaanse land. Velen zijn christen. Ook komen steeds meer christenen uit andere Afrikaanse landen in Marokko studeren. Hierdoor groeit de kerk in Marokko. Deze kerk leidt predikanten en leken op, bevordert de dialoog tussen verschillende religies en culturen en biedt hulp aan gestrande migranten die, vaak slachtoffer van mensenhandel, getraumatiseerd en totaal berooid zijn. Kerk in Actie steunt dit werk. Collecteert u juist met Pinksteren mee voor deze kleine maar groeiende kerk in Marokko?
DS. OTTO GREVINK

privacyverklaring inzake bezoeken website privacyverklaring inzake bezoeken website

klik hier voor de nieuwsbrief van zondag 31 mei 2020