Koffie ochtend Koffie ochtend

Iedere woensdagochtend is de kerk open.
Van 10.00 - 11.30u is iedereen welkom voor een kopje koffe en een praatje.

Elke eerste woensdag van de maand is ds. Ruth Jellema aanwezig.
We bespreken dan een actueel onderwerp.
De aanwezigen kunnen zelf een onderwerp voor gesprek indienen.

meer info:
ds. Ruth Jellema :

Gespreksgroep op vrijdagmiddag Gespreksgroep op vrijdagmiddag

Gespreksgroep op vrijdagmiddag

Al meer dan tien jaar bestaat er binnen de Ekklesia Tilburg een Studie- en Gespreksgroep, die elk jaar gedurende de wintermaanden (oktober-april) een boek bestudeert en daarover samen van gedachten wisselt. De inhoud is van spirituele, bijbelse, theologische aard. We proberen eerst de gedachtegang van de schrijver te achterhalen om vervolgens uit te wisselen, wat die voor onze eigen geloofsbeleving kan betekenen. Dat doen we aan de hand van een aantal vragen, die Leon Segers (gespreksleider) ons van te voren heeft gemaild. De leden, die al wat langer meedraaien, ervaren deze bijeenkomsten als verrijkend. De groep bestaat uit rond de twaalf personen en komt in principe elke twee weken op de vrijdagmiddag bijeen. Deze groep staat voor iedereen open. Er kan ook een tweede groep worden gestart, eventueel ook op een andere tijd, indien daar belangstelling voor is.
Het komend seizoen is de keuze gevallen op het boek:  KICK BRAS, “Oog in oog: christelijke mystiek in woord en beeld”, Skandalon (2017) (€ 27,50)
Zie ook op Uitzending Gemist: “De Verwondering” van 4 februari 2018. Annemiek Schrijver interviewt Kick Bras.
Voor deelname of informatie: of
De data in het seizoen 2018-2019 zijn: (steeds van 14.00-15.30 uur, in de Opstandingskerk)
2018:             9 en 23 november, 21 december
2019:             11 en 25 januari, 8 en 22 februari, 15 en 29 maart, 12 en 26 april