Gespreksgroep op vrijdagmiddag Gespreksgroep op vrijdagmiddag
STUDIE- EN GESPREKSGROEP EKKLESIA TILBURG

Eind september begint onze gespreksgroep voor studie en geloofsuitwisseling een nieuw seizoen. Richtinggevend voor onze gesprekken zal  dit jaar zijn het boek van

TOMÁS HALÍK, “Raak de wonden aan. Over niet zien en toch geloven”. 2018 Kok/Boekencentrum Utrecht (€ 19,99)

Tomás Halík is een Tsjechische katholieke priester en hoogleraar filosofie en sociologie. Hij geldt als een van de meest toonaangevende katholieke denkers van dit moment. Ook in Nederland verwierf hij de nodige roem door drie populaire vertaalde boeken van zijn hand: ‘Geduld met God’, ‘De nacht van de biechtvader’ en ‘Ik wil dat jij bent’.

Wolter Huttinga gaf dit boek in een recensie in TROUW  vijf sterren (28 nov. 2018) en schreef : “Misschien is Halik op z’n best als hij de betekenis van de gewonde en gekruisigde Christus plaatst midden in onze cultuur, waar die krampachtig bezig is haar glanzende, perfecte en ongeschonden imago te koesteren. Dat het heil  alleen verloopt via de weg van de verwonding, van onvolmaaktheid en vernedering lijkt misschien aanstootgevend, maar is werkelijk de ‘goede boodschap’ in een door success geobsedeerde cultuur.”  (https://www.trouw.nl/religie-filosofie/tomas-halik-alleen-verwonding-is-een-teken-van-waar-geloof~b318fe54/)

De bijeenkomsten zijn op vrijdag van 14.00 – 15.45 uur

Data:

11 en 25 oktober
8 en 22 november

10 en 24 januari
7 en 21 februari
6 en 20 maart
3 en 17 april
1 mei

Leon Segers stuurt telkens per mail een aantal vragen over het te bespreken hoofdstuk aan de deelnemers op. Deze worden dan uitgenodigd daar per mail op te reageren.
Deze gespreksgroep staat voor iedereen open. Ook leden van de PGT zijn van harte welkom.

Voor deelname en informatie:

zondagdienst, Gedachteniszondag
datum en tijdstip 24-11-2019 om 9:30