zo 3 nov 2019  om 9:30
Voorganger: ds. Marieke den Hartog
zondagdienst, oogstdienst

OOGSTVIERING; NEEM 1 STUK FRUIT OF GROENTE MEE!

Ik zou het mooi vinden als iedereen 1 stuk fruit of groente uit Nederland of het buitenland zou willen meenemen om op de liturgische tafel neer te leggen. Misschien een stukje fruit of groente waar u bijzonder van houdt of waar u een verhaal bij hebt om aan de koffie te vertellen. U kunt het na de dienst weer mee naar huis nemen.
Ik zelf wil in ieder geval wat tamme kastanjes en hazelnoten bij mij uit het bos/de buurt meenemen.
De kinderen gaan appelmoes maken en gaan dus ook met de oogst aan de gang!
De lezingen zijn uit Psalm 104 - een prachtige Psalm waar de schepping en de oogstproducten voor de mens centraal staan-  en uit het Lucasevangelie het verhaal van Zacheüs, de tollenaar die de mensen afperste, maar tot inkeer komt (Lucas 19,1-10). Met dit  verhaal volgen we het leesrooster en zal ik het thema (passende) arbeid even uitlichten. Het is eigenlijk te veel, maar met bijpassende liederen maken we er een feestelijke viering van!

Ds. Marieke den Hartog

zondagdienst, Gedachteniszondag