PKN
Protestantse Gemeente te Tilburg en omstreken
 
ds. Otto Grevink

ds. Otto Grevink
Vanaf 1 juli 2017 mag ik predikant zijn de Protestantse Gemeente te Tilburg. Graag stel ik me al even kort aan u voor. Veertig jaar geleden begon mijn leven in Veldhoven, waar ik ben opgegroeid. Ik ben theologie gaan studeren om het werk met mensen dat me aansprak, en het podium dat kerkdiensten bieden om iets waardevols aan mensen over te dragen. Dat mijn opa aan het eind van zijn leven predikant was, inspireerde me, ook al heb ik hem nooit gekend.
 
Na mijn studie deed ik kort onderzoek naar het ontstaan van gemeenten in nieuwbouwwijken, maar ik werd daarin juist aangetrokken door de praktijk van gemeenteopbouw. In Waalwijk kreeg ik in 2005 de kans om gemeentepredikant te worden en me dat vak eigen te maken. In die twaalf jaar fuseerden onze twee gemeenten. Dat gaf steeds nieuwe uitdagingen, waarbij ik me steeds meer aangetrokken voelde tot het werk met mensen die juist niet (meer) naar de kerk gaan. Ik kreeg contacten op de protestants-christelijke basisschool die ertoe leidden dat ik er wekelijks een ochtend ben en contacten leg met leerlingen, leerkrachten en ouders. In mijn missionaire specialisatie ben ik dat verder uit gaan bouwen. Daarin ontstond mijn wens naast mijn werk als gemeentepredikant meer missionair actief te zijn. Vorig jaar kreeg ik de kans om naast mijn gemeentepredikantschap (80%) internetdominee te worden bij de pioniersplek van onze kerk op internet: MijnKerk.nl. Daarna voelde ik mij geroepen op zoek te gaan naar een kleine predikantsplaats om daarnaast meer missionair werk te kunnen doen in en vanuit Brabant. In Tilburg ligt een mooie uitdaging te wachten.

Naast mijn werk in de PKN Tilburg blijf ik actief op school in Waalwijk en bij Mijnkerk.nl. In Waalwijk (Sprang-Capelle) leid ik bovendien een koor (Laudate Dominum), waarin ik mijn passie voor muziek en theater kwijt kan, naast vele andere mogelijkheden die ik daartoe krijg binnen en buiten de kerk. Zo zong ik liedjes van Ramses Shaffy in een Shaffydienst, en zong ik mee met coverband Mashmerize in een Top2000 kerkdienst.
 
Samen met mijn vrouw Marijke woon ik in Waalwijk. U kunt mij online vinden op Facebook, Instagram, Twitter en mijn blog: www.ottogrevink.nl. En natuurlijk op www.mijnkerk.nl. Graag tot ziens!
 
ds. Otto Grevink
mailadres: o.grevink@pkn-tilburg.nl
tel. 06-30565951
 
terug
 
 
 
nieuwsbrief

klik hier voor de Nieuwsbrief van zondag 18 april 2021

 
 
Wij de kerk

  meer
 
Privacyverklaring Prot. Gemeente te Tilburg e.o.
Privacyverklaring juni 2018.pdf
 
collectebonnen bestellen?
Informatie over het bestellen van collectebonnen vindt u bij 'Over ons' en vervolgens 'college van kerkrentmeesters'.
 
Opstandingskerk

Prof. Cobbenhagenlaan 8, hoek Waringinstraat
5037 DC Tilburg
013 4671763
e-mail: info@pkn-tilburg.nl

route, klik hier
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.