PKN
Protestantse Gemeente te Tilburg en omstreken
 
ds. Dick Penninkhof

ds. Dick Penninkhof

Ds. Dick Penninkhof is vanaf 17 september 2000 predikant van de Protestantse Gemeente te Tilburg en omstreken.

Bijzondere aandachtsvelden voor mij zijn het diaconaat, vorming en toerusting (cursussen en gesprekskringen), de oecumene en kerk-in-de-stad.
Mijn pastorale werkgebied omvat de regio Tilburg Noord, Oud Noord, Centrum, Zuid en Oost Zuid (dus alles ten Oosten van de Ringbaan West), alsmede de buitengebieden ten Noorden en Oosten van Tilburg.

Vanaf september 2005 ben ik lid en adviseur van het Religieus Beraad Tilburg, een open platform voor het gesprek tussen de lokale overheid, de 'autochtone' kerken, de religies en de migrantenkerken. Vanaf het begin in september 2005 ben ik lid en adviseur van dit Religieus Beraad.

Van oktober 2000 tot sept 2012 was ik lid en van de Raad van Kerken Tilburg en Goirle en vanaf 2004 tevens voorzitter van deze Raad. De Raad zet zich in voor de onderlinge contacten en samenwerking tussen de kerken in de stad, met de stedelijke overheid, met de migrantenkerken en met de religies in de stad.

Van mei 2003 tot mei 2009 was ik een van de twee voorzitters van de classis 's-Hertogenbosch van de Protestantse Kerk Nederland.
Via mijn werkzaamheden voor kerk-in-de-stad raakte ik betrokken bij het Netwerk Urban Mission, nu Netwerk DAK, en was ik van 2003 tot 2008 lid van de redactie van Vliegers, het orgaan van dit Netwerk.

In juni 2006 behaalde ik een Master of Management and Organization bij Tias Nimbas Businessschool in Tilburg.

U kunt mij bereiken: telefonisch: 013-5714125, via email: d.penninkhof@pkn-tilburg.nl

terug
 
 
 
nieuwsbrief

klik hier voor de Nieuwsbrief van zondag 18 april 2021

 
 
Wij de kerk

  meer
 
Privacyverklaring Prot. Gemeente te Tilburg e.o.
Privacyverklaring juni 2018.pdf
 
collectebonnen bestellen?
Informatie over het bestellen van collectebonnen vindt u bij 'Over ons' en vervolgens 'college van kerkrentmeesters'.
 
Opstandingskerk

Prof. Cobbenhagenlaan 8, hoek Waringinstraat
5037 DC Tilburg
013 4671763
e-mail: info@pkn-tilburg.nl

route, klik hier
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.