PKN
Protestantse Gemeente te Tilburg en omstreken
 
gesprek over de vraag 'Professor, bestaat God?' gesprek over de vraag 'Professor, bestaat God?'

Een jongen van 7 jaar, Anco Visser, stelt deze vraag aan de Universiteit van Groningen. Een professor sterrenkunde, Peter Barthel, beantwoordt deze vraag in een brief aan de jongen, en een wat uitgebreider antwoord voor volwassenen. Het antwoord van Barthel aan Anco is: ‘….. nee, God bestaat niet als een persoon die ver weg in de hemel woont. Hij bestaat in hoe jij en ik leven’.
Begin juni publiceert Trouw deze brief. Een paar dagen later reageert een professor theo­logie aan de Vrije Universiteit, Kees van der Kooi, met ‘nog een brief aan Anco’, en even­eens een uitgebreider antwoord. De laatste zin van de brief van Van der Kooi is: ‘God is meer dan een mooi woord voor 'aardig zijn'. Hij bestaat en ziet naar ons om’.
Wie het na wil lezen: we hebben de brieven en het uitgebreidere antwoord gekopieerd, en ieder kan een exemplaar uit de kerk meenemen. Uiteraard kunt u ook kijken op de website van Trouw, waar u nog meer informatie vindt.
Ruth en ik bieden aan om over deze beide brieven in gesprek te gaan. Op twee momen­ten: dinsdag 01 juli ’s morgens van 10.00 tot 12.00 uur en donderdag 03 juli ’s avonds van 20.00 tot 22.00 uur, beide keren in de Opstandingskerk in de gele zaal. Het zijn parallelle gespreksmomenten: u kiest welke tijd u het beste uitkomt.
Om te peilen of er voldoende belangstelling is voor deze gesprekken vragen wij u om zich bij ons op te geven, samen met het moment van uw voorkeur. d.penninkhof@pkn-tilburg.nl of r.jellema@pkn-tilburg.nl
Ruth Jellema en Dick Penninkhof

 
terug
 
 
 

zondagdienst, 2e Advent
datum en tijdstip 04-12-2022 om 09:30
meer details

zondagdienst, 3e Advent
datum en tijdstip 11-12-2022 om 09:30
meer details

zondagdienst, 4e Advent
datum en tijdstip 18-12-2022 om 09:30
meer details

 
nieuwsbrief

klik hier voor de Nieuwsbrief van zondag 27 november 2022
 
 
Wij zijn een Groene Kerk

meer
 
Facebook en Instagram
Onze gemeente is ook te vinden op Facebook en Instagram:

Facebook: PKN Tilburg
Instagram: pkn_tilburg
 
 
Wij de kerk

  meer
 
Privacyverklaring Prot. Gemeente te Tilburg e.o.
Privacyverklaring juni 2018.pdf
 
collectebonnen bestellen?
Informatie over het bestellen van collectebonnen vindt u bij 'Over ons' en vervolgens 'college van kerkrentmeesters'.
 
Opstandingskerk

Prof. Cobbenhagenlaan 8, hoek Waringinstraat
5037 DC Tilburg
013 4671763
e-mail: info@pkn-tilburg.nl

route, klik hier
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.