ZWO-projecten. Welke kiest u? ZWO-projecten. Welke kiest u?

De Protestantse Gemeenten Hilvarenbeek, Oisterwijk en Tilburg starten gezamenlijk een  nieuw Kerk In Actie (KIA) project in 2015.

Het is de bedoeling dat we als  drie samenwerkende  Protestantse Gemeenten in Midden-Brabant de komende maanden gezamenlijk tot een keuze komen voor een nieuw  Kerk In Aktie-project voor de komende 3 tot 4 jaar. Er zijn drie projecten om uit te kiezen. U kunt als gemeentelid kiezen welk project het gaat worden. Alle drie de projecten zijn de moeite waard om gekozen te worden. Ze zijn alle drie interactief  met diverse uitwisselingsmogelijkheden;  ze zijn geschikt voor kinderen  en ze hebben iets met  (theologie) onderwijs en/of duurzaamheid . Alle drie de kerntaken van ZWO Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking komen er in voor.
Uw keuze kunt u kenbaar maken op zondag 12 oktober.

Project 1. Onderwijs voor Dalit kinderen – India.
Info: zie de digitale nieuwsbrief van 21 september jl. Te vinden op de website www.pkn-tilburg.nl

Project 2. ‘Handen en voeten geven' aan boeren op Zuid Sumatra – Indonesië.
Info: zie de digitale nieuwsbrief van 28 september jl. Te vinden op de website www.pkn-tilburg.nl

Project 3. Voedselzekerheid en verstandelijk beperkte kinderen - Pakistan
Het Netwerk van Organisaties voor Agrarische Ontwikkeling (NOAD) is een samenwerkingsverband van drie christelijke organisaties in het zuiden van de provincie Punjab in Pakistan. NOAD zet zich in voor het verbeteren van de landbouwactiviteiten van arme boeren en landloze loonarbeiders en hun gezinnen. Naast het werk gericht op het vergroten van de voedselzekerheid, werkt NOAD aan het verbeteren van de situatie van verstandelijk beperkte kinderen. NOAD zet zich in voor het verbeteren van de landbouwactiviteiten van arme boeren en landloze loonarbeiders en hun gezinnen. Men traint de boeren om door middel van andere technieken grotere opbrengsten te behalen uit hun landbouwactiviteiten. Hierdoor kunnen zij een hoger inkomen verwerven en is hun voedselzekerheid toegenomen.
Verstandelijk gehandicapten zijn in Pakistan de meest gemarginaliseerde groep; ze worden nauwelijks gezien, gehoord of geteld. NOAD wil de situatie van 90 verstandelijk beperkte kinderen verbeteren zodat ze zich op emotioneel, fysiek en sociaal terrein beter kunnen redden. Ouders worden nadrukkelijk betrokken bij dit proces.

Zie ook:

zondagdienst, Avondmaalviering