Zorgethiek, eerlijke zorg en participatie Zorgethiek, eerlijke zorg en participatie
Ethiek en aandacht in de zorg

Er verandert nogal wat in de zorg. Het budget voor ziektekosten wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Is en blijft er genoeg geld beschikbaar om ieder mens goed te helpen? Kunnen wij straks geholpen worden als we oud zijn? Wat is eerlijke zorg (faire care)? Kan elke individuele patiënt de zorg blijven krijgen die hij/zij no­dig heeft. Wat is de invloed van de huidige participatiewetgeving op de daadwerkelijke zorg voor iedereen?
Dit jaar worden twee open avonden hierover georganiseerd, in het najaar 2014 en in het voorjaar 2015, en één of meer kleinere bij­een­komsten.
Voor het najaar werken wij aan een avond over ‘Zorgethiek, eerlijke zorg en participatie’; zo mogelijk op een woensdagavond tussen wo.17sep en wo.08okt. Helaas is dat op dit moment nog niet rond. Zodra er meer be­kend is, vindt u de informatie hierover op deze website: www.pkn-tilburg.nl   (en op www.kerkwest.nl).
In het voorjaar komt Bert Keizer, verpleeghuisarts en filosoof, dinsdag 10 februari 2015.
We bespreken zijn boek Tumult bij de uitgang reeds in het najaar; zie de infor­matie hierna.

Plaats: Opstandingskerk, Prof. Cobbenhagenlaan 8.
Begeleiding: Dick Penninkhof

Macintosh HD:Users:dick:Desktop:zorg-is-aandacht-is-winst.jpg          Macintosh HD:Users:dick:Desktop:Unknown.jpeg

Tumult bij de uitgang

Verpleeghuisarts en filosoof Bert Keizer schreef een boek met deze titel over lijden, lachen en denken rond het graf. Keizer is bekend van columns in Trouw en Medisch Contact, en van bijv. het NCRV-televisie programma Schepper & Co (zie bijv. 26mei2014 uitzending gemist). Hij heeft een verassende en eerlijke kijk op het onderwerp. Een menswaardige benadering staat bij hem altijd voorop.
Als er voldoende belangstelling is wil ik daarover één of twee avonden in gesprek gaan. De eerste bijeenkomst was op 7 oktober jl. Op dinsdag 4 november 2014, 20.00 uur, wordt de tweede bijeenkomst gehouden.

Plaats: Opstandingskerk, Prof. Cobbenhagenlaan 8.
Begeleiding: Dick Penninkhof
Macintosh HD:Users:dick:Desktop:9200000015494002.jpg