Paaskaars 2019

Op de Paaskaars is een afbeelding te zien van de Emmaüsgangers.  Dit verhaal heb ik gekozen naar aanleiding van het jaarthema ´Een goed gesprek´. Het verhaal laat ons zien hoe we in gesprek met elkaar en Jezus weer zicht krijgen op de Paasboodschap. Voorbij het lijden en de dood is er leven dat sterker is en eeuwig duurt. Dit heb ik in beeld gebracht door de weg die de Emmaüsgangers bewandelen, de lijnen in regenboogkleuren, niet te laten stoppen bij de horizon. Ze gaan verder in het licht van de zon. De lijnen van de weg doorkruisen de horizon en verwijzen zo naar het kruis. Ik kan me voorstellen dat de Emmaüsgangers onderstaand lied hebben gezongen toen ze er achter kwamen dat het Jezus was die met hen het gesprek was aangegaan.

Een schoot van ontferming is onze God
Hij heeft ons gezocht en gezien
zoals de opgaande zon aan de hemel.
Hij is ons verschenen toen wij in duisternis waren, in schaduw van dood
Hij zal onze voeten richten op de weg van de vrede.

Veel goede gesprekken toegewenst in het licht van Pasen,  Evelien Speksnijder-Mouthaan

datum en tijdstip 21-07-2019 om 9:30

datum en tijdstip 28-07-2019 om 9:30