Kerk in Actie: Dalit kinderen in India Kerk in Actie: Dalit kinderen in India
Collecte Dalitkinderen India. Dalits zijn zogenaamde ‘onaanraakbare’ mensen die alleen de vieze klussen mogen doen en niet in Hindoetempels mogen komen. Dat is al eeuwen lang de gewoonte in India. Kinderen zijn belangrijk voor sociale veranderingen. Met goed onderwijs en beter inzicht in hun identiteit gaan kinderen een betere toekomst voor zichzelf organiseren. Zij worden hierbij geholpen door andere Dalits van de organisatie CARDS. CARDS betekent: Community And Rural Development Society, te vertalen als: Maatschappij voor Ontwikkeling van de Gemeenschap en het Platteland. Kinderen krijgen bijles, leren liedjes en dansjes, en ze leren ook zichzelf schoon te houden (hygiëne). De oudere kinderen leren ook het wassen van kleding en het aanleggen van een moestuintje. Die kennis nemen ze mee naar huis. Zo verandert de omgeving mee met de kinderen. De kinderen worden meer zelfbewust, overtuigd van wat ze kunnen en leren ook hun geschiedenis kennen. Dat zorgt er voor dat ze iemand zijn en worden.

datum en tijdstip 21-07-2019 om 9:30

datum en tijdstip 28-07-2019 om 9:30