gesprek over de vraag 'Professor, bestaat God?' gesprek over de vraag 'Professor, bestaat God?'

Een jongen van 7 jaar, Anco Visser, stelt deze vraag aan de Universiteit van Groningen. Een professor sterrenkunde, Peter Barthel, beantwoordt deze vraag in een brief aan de jongen, en een wat uitgebreider antwoord voor volwassenen. Het antwoord van Barthel aan Anco is: ‘….. nee, God bestaat niet als een persoon die ver weg in de hemel woont. Hij bestaat in hoe jij en ik leven’.
Begin juni publiceert Trouw deze brief. Een paar dagen later reageert een professor theo­logie aan de Vrije Universiteit, Kees van der Kooi, met ‘nog een brief aan Anco’, en even­eens een uitgebreider antwoord. De laatste zin van de brief van Van der Kooi is: ‘God is meer dan een mooi woord voor 'aardig zijn'. Hij bestaat en ziet naar ons om’.
Wie het na wil lezen: we hebben de brieven en het uitgebreidere antwoord gekopieerd, en ieder kan een exemplaar uit de kerk meenemen. Uiteraard kunt u ook kijken op de website van Trouw, waar u nog meer informatie vindt.
Ruth en ik bieden aan om over deze beide brieven in gesprek te gaan. Op twee momen­ten: dinsdag 01 juli ’s morgens van 10.00 tot 12.00 uur en donderdag 03 juli ’s avonds van 20.00 tot 22.00 uur, beide keren in de Opstandingskerk in de gele zaal. Het zijn parallelle gespreksmomenten: u kiest welke tijd u het beste uitkomt.
Om te peilen of er voldoende belangstelling is voor deze gesprekken vragen wij u om zich bij ons op te geven, samen met het moment van uw voorkeur. of
Ruth Jellema en Dick Penninkhof

oecumenische viering Mariakerk