Extra Gemeenteberaad op 2 september 2019 Extra Gemeenteberaad op 2 september 2019
Welkom op het extra gemeenteberaad op 2 september

Hoe nu verder?
Er is in het voorjaar en in de zomer hard gewerkt aan een visie op de toekomst van onze gemeente, en een profiel voor een nieuwe predikant(enteam). Daar hebben ruim 100 gemeenteleden op diverse momenten over meegepraat in een eerder gemeenteberaad, de huiskamerbijeenkomsten, de werkgroep Opstandingskerk 2030 en in de kerkenraad! Tijd om conclusies te trekken en aan de slag te gaan!
De kerkenraad nodigt u van harte uit voor een gemeenteberaad op maandag 2 september om 20.00u in de Opstandingskerk. Op het programma staan de antwoorden die we gehaald hebben uit de gesprekken in de gemeente op de twee vragen die we ons stelden:
1. Hoe willen/kunnen we kerk zijn in 2030 en welke stappen kunnen we daarvoor nu zetten?
2. Welke professional(s) kunnen ons daarbij ondersteunen?
Er zal verslag worden uitgebracht van wat de besprekingen van de werkgroep Opstandingskerk 2030 met de inbreng van de huiskamergesprekken hebben opgeleverd. Het eindverslag van de werkgroep is besproken in de kerkenraad en wordt nu verwerkt in een presentatie voor de gemeente. Het eindverslag zal dan ook beschikbaar komen.
Ook zal er een profielschets worden gepresenteerd van een nieuw te zoeken predikant, dat zal zijn vastgesteld door de kerkenraad op 26 augustus. Daarbij wordt ook de vraag beantwoord hoe groot wij verwachten dat de formatie kan zijn waarvoor we een nieuwe predikant kunnen zoeken, binnen de kaders die ons daarvoor worden aangereikt.
We gaan met elkaar in gesprek in groepjes en er is ruimte voor vragen. En er zal een toelichting gegeven worden op het verdere tijdspad van de zoektocht naar een nieuwe predikant.
Komt u ook? We vinden het erg belangrijk dat we de stappen naar de toekomst gezamenlijk zetten in diverse ontmoetingen. Daarom zouden we het erg fijn vinden als u in de gelegenheid bent om te komen en met ons in gesprek te gaan.
ABJE VAN ANDEL, voorzitter
OTTO GREVINK, predikant