ds. Dick Penninkhof

Ds. Dick Penninkhof is vanaf 17 september 2000 predikant van de Protestantse Gemeente te Tilburg en omstreken.

Bijzondere aandachtsvelden voor mij zijn het diaconaat, vorming en toerusting (cursussen en gesprekskringen), de oecumene en kerk-in-de-stad.
Mijn pastorale werkgebied omvat de regio Tilburg Noord, Oud Noord, Centrum, Zuid en Oost Zuid (dus alles ten Oosten van de Ringbaan West), alsmede de buitengebieden ten Noorden en Oosten van Tilburg.

Vanaf september 2005 ben ik lid en adviseur van het Religieus Beraad Tilburg, een open platform voor het gesprek tussen de lokale overheid, de 'autochtone' kerken, de religies en de migrantenkerken. Vanaf het begin in september 2005 ben ik lid en adviseur van dit Religieus Beraad.

Van oktober 2000 tot sept 2012 was ik lid en van de Raad van Kerken Tilburg en Goirle en vanaf 2004 tevens voorzitter van deze Raad. De Raad zet zich in voor de onderlinge contacten en samenwerking tussen de kerken in de stad, met de stedelijke overheid, met de migrantenkerken en met de religies in de stad.

Van mei 2003 tot mei 2009 was ik een van de twee voorzitters van de classis 's-Hertogenbosch van de Protestantse Kerk Nederland.
Via mijn werkzaamheden voor kerk-in-de-stad raakte ik betrokken bij het Netwerk Urban Mission, nu Netwerk DAK, en was ik van 2003 tot 2008 lid van de redactie van Vliegers, het orgaan van dit Netwerk.

In juni 2006 behaalde ik een Master of Management and Organization bij Tias Nimbas Businessschool in Tilburg.

U kunt mij bereiken: telefonisch: 013-5714125, via email:

Klik hier voor de nieuwsbrief van zondag 17 maart 2019