Advent- en kersttijd 2020 voor de kinderen Advent- en kersttijd 2020 voor de kinderen

Kindernevendienst in de weken voor Kerst:

Dicht bij het licht

Dit jaar gaat het in de weken voor Kerst over ‘Dicht bij het licht’. Elke zondag lezen we een tekst over het licht. Vandaag lezen we woorden van een profeet. Het is een heel mooi visioen dat Jesaja krijgt. Hij leefde ongeveer 700 jaar voor Christus. Het land Juda wordt bedreigd door verschillende vijanden. De mensen leven in grote ellende omdat ze niet dicht bij God leven, het is alsof het altijd donker is. Maar dan klinkt de belofte: het zal niet altijd donker blijven, het zal stralend licht worden. Eens zal er een einde komen aan de slechte tijd in het land.

Johannes 1:1-18      Gods Zoon komt naar de wereld

Gods Zoon was er al in het begin. In het begin was Gods Zoon er al. Hij was bij God, en hij was zelf God. In het begin was hij al bij God. Alles is door hem ontstaan. Zonder hem zou er niets zijn. Al het leven komt van hem. Het leven dat hij brengt, is het licht voor de mensen. Hij is het licht dat schijnt in het donker. En het licht heeft het gewonnen van het donker. Er kwam een man die door God gestuurd was. Hij heette Johannes. Hij kwam om te vertellen over het ware licht. Want alle mensen moesten in dat licht gaan geloven. Johannes was niet zelf het licht, maar hij kwam om over het licht te vertellen. Gods Zoon is naar de wereld gekomen Gods Zoon is het ware licht, dat schijnt voor alle mensen. Hij kwam naar de wereld, die hij zelf gemaakt had. Maar toen hij in de wereld was, begrepen de mensen niet wie hij was. Hij kwam bij zijn eigen mensen, maar die wilden niet in hem geloven. Toch waren er ook mensen die wel in hem geloofden. Zij mochten kinderen van God worden. Dat betekent dat ze op een nieuwe manier geboren zijn. Niet op de gewone manier, uit een vader en een moeder. Maar op een hemelse manier, uit God. Door Gods Zoon kennen wij God Gods Zoon is een mens geworden. Hij heeft bij ons gewoond. In hem hebben wij Gods hemelse macht gezien. Hij is Gods enige Zoon, die bij de Vader vandaan gekomen is. In hem waren Gods liefde en trouw volledig aanwezig. Johannes vertelde over hem, en zei: ‘Na mij komt iemand die belangrijker is dan ik. Want hij was er al veel eerder dan ik.’ God is goed voor ons, telkens weer. Dat merken we aan de grote liefde die zijn Zoon ons laat zien. Via Mozes hadden we Gods wet al gekregen. En nu hebben we door Jezus Christus Gods liefde en trouw leren kennen. Nog nooit heeft iemand God gezien. Maar de enige Zoon, die zelf God is, kent de Vader van dichtbij. Gods Zoon is bij ons gekomen. En door hem kennen wij God.

Voor de opdrachten en werkbladen van 1e kerstdag verwijzen we naar de Nieuwsbrief die ook op de homepage is te vinden.
INEZ KLUVERS

klik hier voor de ouderbrief

klik hier voor de Nieuwsbrief van zondag 24 januari 2021