Aanvangstijd erediensten blíjft 9.30 uur Aanvangstijd erediensten blíjft 9.30 uur

Uit de kerkenraadsvergadering van 16 juni 2014:

Besluitvorming aanvangstijd zondagse diensten

Ter voorbereiding van het besluit in de kerkenraad, had het moderamen in een bijlage alle informatie op een rijtje gezet. Ook was het concept-verslag van het Gemeenteberaad van 19 mei jl. meegestuurd.
Na een uitgebreide discussie, besluit de kerkenraad om het voorstel van het moderamen –zoals hieronder verwoord- over te nemen. Dit betekent dat de aanvangstijd van de zondagse erediensten 9.30 uur blijft. De belangrijkste motivatie om het voorstel van 9.45 uur terug te nemen was dat de kerkenraad te weinig steun heeft gekregen voor dat voorstel.

Voorstel moderamen:
Het moderamen stelt voor om het kerkenraadsbesluit van 16 april 2014 (aanvangstijd verzetten naar 9.45 uur) terug te nemen en om voorts te besluiten dat de aanvangstijd van de erediensten definitief wordt vastgesteld op 9.30 uur. Het voorstel wordt als volgt onderbouwd:
-Bij de peiling op het Gemeenteberaad van 19 mei jl. gaf een duidelijke meerderheid aan te kiezen voor de aanvangstijd van 9.30 uur.
-Op de handreiking die door de kerkenraad aan de gemeente is gedaan in het in april geformuleerde besluit zijn slechts 3 positieve reacties gekomen. Vanuit ‘de wandelgangen’ waren de meeste reacties ook positief maar die mensen ontbraken op het Gemeenteberaad. De opkomst van gemeenteleden bij het Gemeenteberaad was overigens laag (34 personen).
-Na de peiling in het Gemeenteberaad maakt de kerkenraad een andere afweging en laat de tegenargumenten bij de tijd van 9.45 uur zwaarder wegen. Het voordeel van een aanvangstijd van 9.30 uur is een rustiger moment van koffie drinken en elkaar ontmoeten.
-Het blijft voor de kerkenraad een pijnpunt dat dit besluit door aantal gemeenteleden als een teleurstelling wordt ervaren. Met name de bezwaren van beperkt openbaar vervoer en de bezwaren van oudere gemeenteleden blijven staan. We moeten proberen om op individuele basis oplossingen voor deze mensen te zoeken.

oecumenische viering Mariakerk
datum en tijdstip 22-09-2019 om 10:30